Kadernota - Column van Peter van Schaik

Peter van Schaik gekozen tot fractievoorzitter van GemeenteBelangen Woudenberg.

De nieuwe fractie van GemeenteBelangen Woudenberg heeft voor de raadsperiode 2022-2026 unaniem Peter van Schaik gekozen als voorzitter van de fractie. Sylvia den Herder, nieuw in de fractie van GBW is gekozen tot vicefractievoorzitter.

De afgelopen 6 maanden was Peter van Schaik al fractievoorzitter van GBW. In september 2021 nam hij het stokje over van Marco van de Hoef, nadat hij zijn vertrek had aangekondigd. Peter en Marco hebben samen hard gewerkt om Peter het fractievoorzitterschap eigen te maken. De nieuwe fractie van GBW heeft deze inspanningen zeer gewaardeerd, en heeft veel vertrouwen in het voorzitterschap van Peter.

Nummer 3 van de kieslijst, maar politiek zeker geen onbekende, Sylvia den Herder gaat het vicefractievoorzitter schap vormgeven. Sylvia heeft al 8 jaar ervaring als voormalig raadslid in Leusden.

Peter van Schaik: ‘Ik ben blij met het vertrouwen van de fractie. We gaan in een bijna nieuwe samenstelling weer hard aan de slag voor een mooier en beter Woudenberg. De focus ligt nu eerst op het vormen van een nieuw college. De collega’s van de SGP zijn hierbij aan zet. GBW gaat zich in deze gesprekken constructief opstellen’.