Een rondje van GBW’ers door Woudenberg

Uit: Let Op Woudenberg 19-10-2021, Tekst en foto: Jaap Holstege

Woensdagmiddag heb ik een rondje door een gedeelte van het dorp gelopen met de top van het GBW. Diverse mensen die aan de wandel waren of in de tuin bezig waren, werden aangesproken door de raadsleden. Met de vraag “wat vinden jullie wat er beter kan en wat gaat er goed in Woudenberg” kwamen er leuke en leerzame reacties uit die door GBW worden meegenomen voor de verkiezingen volgend jaar.

Een veel gehoorde klacht is dat het onderhoud van de trottoirs niet oké is en daar meer aandacht voor moet komen. Ook de voor en tegens over de winkelopening op zondag kwamen voorbij. Een inwoonster met kinderen vond dat er wel een openbare school bij kon in de wijk Hoevelaar en dat een dierenweide/ kinderboerderij gewenst is. Sommige bewoners in de wijk Laanzicht vinden dat er best hoeken met groen die er niet mooi uitzien, opgeofferd mogen worden voor extra parkeerplaatsen. Het wordt steeds drukker met auto’s van gezinnen die meerdere auto’s hebben. Bewoners in een wijkje waren niet tevreden met het onderhoud van een wadi voor de woningen. In overleg met de gemeente hebben deze bewoners zelf een plan gemaakt voor de inrichting van de wadi en hebben de werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd. Volgend voorjaar zal er een bloemenzee verschijnen waar de bewoners tevreden mee zijn Een mooi voorbeeld hoe je mee kunt werken aan je eigen leefomgeving.

Bijna alle bewoners die wij hebben gesproken vinden het centrum saai, het ontbreken van winkels zoals een groentezaak, schoenenwinkel, luxe broodbakker erbij en een bruin café op het plein kunnen een aanwinst zijn voor het dorp. Net voor de regenbui werd bij de Barom op het Poortplein nog even geëvalueerd met een drankje en we vonden het een nuttig rondje. Er zijn diverse items waarover nagedacht gaat worden. Alle GWB’ers vonden het voor herhaling vatbaar.

Jaap Holstege