Verwachtingen

Verwachtingen

De afgelopen sportzomer hebben we weer mogen genieten van sportprestaties op een hoog niveau. De verwachtingen waren vooraf hoog. Tom Dumoulin zou in Frankrijk wel even een weekje in het geel rijden en een gouden plak halen op de tijdrit van de Olympische spelen. De dames hockeyers zouden voor zeker goud halen en ook voor de mannen lag de medaille al klaar. Judo-ers en zwemmers zouden de medailleoogst naar flinke hoogtes brengen en ook Epke, de paardenequipe en Dorian waren vooraf al zeker van edelmetaal.

Nu de sportzomer zijn einde nadert kan de balans worden opgemaakt. Zekere winnaars presteerden goed maar niet optimaal. Een blessure van Gouden Daphne was er de oorzaak van dat zij slechts één zilveren medaille won. Epke kwam een paar millimeter te kort en greep letterlijk en figuurlijk naast het eremetaal. Waar toppers minder presteerden dan verwacht werd haalden andere sporters met minder hoog gespannen verwachtingen goud, zilver en brons of verbeterden hun persoonlijke prestaties.

Ook in de politiek worden er verwachtingen gewekt. Dat begint al (ver) voor de verkiezingen als de politieke partijen hun partijprogramma presenteren. Ambities voor de komende jaren worden zo mooi mogelijk gepresenteerd. Alles om de kiezers te verleiden om te stemmen op de betreffende partij en zodoende zoveel mogelijk zetels te halen om de eigen ambities waar te kunnen maken.

Na de verkiezingen wordt het college gevormd en moeten de ambities worden aangepast. Natuurlijk zal iedere partij proberen zoveel mogelijk van haar plannen te realiseren. Echter de realiteit leert dat een deel van de ambities en plannen moet worden bijgesteld.

Als GemeenteBelangen Woudenberg zijn wij 70 jaar geleden begonnen als partij die, zoals op onze website staat te lezen,

“niet is voorgekomen uit onvrede met de landelijke partijen maar vanuit de behoefte om niet alleen voor een eigen achterban, maar breder, de belangen van de bewoners van Woudenberg in beeld te houden.” .

Er moest per slot van rekening gebouwd worden aan een nieuw Woudenberg.

Aan deze verwachtingen, het behartigen van de belangen van alle Woudenbergers, proberen we als fractie van GemeenteBelangen Woudenberg tijdens onze werkzaamheden constant invulling te geven. Daarbij is ons partijprogramma en collegeprogramma leidend in de afwegingen die wij maken en de besluiten die wij nemen.
Tijdens ons fractieoverleg, voorafgaand aan de commissie- en raadsvergadering, bespreken wij de raadsvoorstellen en geven wij allemaal onze opmerkingen en adviezen op het te nemen besluit.
Niet altijd is de uitkomst unaniem maar uiteindelijk komen we als partij tot een weloverwogen beslissing die in de raad- en commissievergadering als ONS standpunt naar buiten wordt gebracht.

Uiteindelijk wordt in de raadsvergadering het voorstel in stemming gebracht en wordt het bij meerderheid van stemmen vastgesteld . Dit kan anders zijn dan dat u als inwoners van Woudenberg of zelfs wij als fractieleden van GemeenteBelangen Woudenberg zouden verwachten.

Is dit erg? Nee, want ieder besluit is met meerderheid van stemmen bepaald en dus op een democratische wijze tot stand gekomen.
Als GemeenteBelangen Woudenberg hechten wij veel waarde aan het feit dat besluiten op de juiste wijze worden genomen. Dat hiermee niet altijd aan alle verwachtingen kan worden voldaan is daarvan een consequentie. Het is namelijk niet mogelijk om voor iedereen eenzelfde besluit te nemen dat voldoet aan ieders verwachtingen.

Zoals ik al schreef bestaat GemeenteBelangen Woudenberg dit jaar 70 jaar. 70 jaar waarin wij aan de belangen van alle Woudenbergers zoveel mogelijk proberen te voldoen. Niet altijd zal aan de verwachtingen die men van ons heeft voldaan zijn. Wel zullen wij voor onze inwoners bereikbaar en aanspreekbaar blijven om te discussiëren, luisteren en de verwachtingen zo goed mogelijk waar te maken.

Ik hoop dat wij dit, als GemeenteBelangen Woudenberg, ook de komende 70 jaar voor alle Woudenbergers kunnen blijven doen en dat we onze eigen beschreven verwachtingen waar kunnen blijven maken.