GBW in de gemeente

Het team van Gemeentebelangen Woudenberg bestaat uit gedreven en gepassioneerde dorpsgenoten. Naast wethouder Pieter de Kruif en de 6 raadsleden die in de gemeenteraad zitten, heeft GBW ook een partijbestuur.

Vice-fractievoorzitter

Wethouder

Pieter de Kruif

Pieter de Kruif

Wethouder

Ik ben Pieter de Kruif, getrouwd met Yvonne en de trotse vader van 2 fantastische zonen Perry en Luuk. Zelf ben ik met veel plezier en passie 16 jaar actief voor GBW waarvan 10 jaar als raadslid en nu dus ruim 6 jaar als wethouder van onze mooie gemeente.

Als geboren en getogen Woudenberger sta ik midden in de lokale samenleving en het algemeen belang binnen onze gemeente staat dan ook voorop. Inzetten voor een samenleving die omziet naar elkaar en op een prettige en fijne manier woont, werkt en leeft in Woudenberg. Daar ga ik voor.
Daarbij horen mooie wijken, waar jong en oud naast elkaar en met elkaar wonen, en goede (sport en culturele) voorzieningen. Goed onderwijs voor iedereen en uitdagende speelvoorzieningen in alle wijken.
Maar ook de zorg en ondersteuning die nodig is om deel te kunnen nemen aan de samenleving horen hierbij. De recent verbouwde toegang MFC de Schans maakt het voor u nog eenvoudiger om voor al uw vragen over wonen, zorg en welzijn bij een loket terecht te kunnen. Met de transitie zorg en welzijn hebben we in Woudenberg goede stappen gezet. Nu moeten we met elkaar werken aan waar het daadwerkelijk over gaat, de transformatie. De uitvoering zorg en welzijn en wat betekent dit voor de cliënt en wat kunnen wij daar met elkaar voor doen!

Ook daarom ben ik ook zo blij met onze prachtige binnen- en buitensportaccommodaties en het Cultuurhuis. Het nodigt uit te gaan sporten en met kunst en cultuur bezig te zijn, op elk niveau. Ik ben trots dat ik heb mogen meewerken aan het realiseren van toekomstbestendige schoolgebouwen. Het onderwijs in Woudenberg is op een mooie toekomst voorbereid.

Maar met alleen de voorzieningen kom je er niet. Dank voor alle vrijwilligers en mantelzorgers die in Woudenberg actief zijn. Zij maken het mede mogelijk dat we een fantastisch dorp zijn en dat ook in de toekomst zullen blijven. Daar hoop ik samen met u mee verder te gaan.

Fractievoorzitter

Marco van de Hoef

Marco van de Hoef

Raadslid

Ik ben Marco van de Hoef, ik heb een geweldige relatie met Jolanda van Baaren, en ben de trotse vader van Mats en Kirstin. Met nog ruim één jaar voor de verkiezingen van maart 2018 is dit mijn derde periode in de Woudenbergse gemeenteraad, en mijn tweede periode als fractievoorzitter van GBW. Met veel inzet, plezier, energie en enthousiasme zet ik mijzelf dagelijks in om Woudenberg nog mooier en beter te maken dan ons prachtige dorp nu al is. Dat alles doe ik naast mijn baan als commercieel directeur bij een Grafisch Communicatiebedrijf.

Dat niet alles, altijd voor iedereen goed gaat realiseer ik me iedere dag. Er zijn momenten dat het algemeen belang botst met het individueel belang. Er zijn dagen dat ik ontevreden mensen spreek omdat dát wat zij graag willen niet kan, of nóg niet kan. Dat geldt zowel inwoners als ondernemers. Dat zijn dé momenten dat ik me realiseer dat in een samenleving waarin wij wonen, werken, winkelen, sporten en ontspannen niet alles altijd voor iedereen gerealiseerd kan worden. Dat utopische beeld heb ik ondertussen ook uit mijn hoofd gezet. Maar dat staat los van mijn ambitie en inzet om in de breedste zin van het woord Woudenberg te verbeteren, efficiënter maar vooral leuker te maken, en daar al mijn energie op los te laten.

Die inzet deel ik met onze fractie waarin alle leden hetzelfde doel nastreven. Dat doen we allemaal vanuit ons eigen enthousiasme, deskundigheid en ervaring. Ervaring die we dagelijks opdoen in onze eigen (werk)omgeving. Om daar leiding te geven is zowel een eer als een voorrecht voor mij. Maar daarnaast is het ook gewoon leuk. Leuk om bezig te zijn met de groei van je eigen dorp, leuk om bezig te zijn met “ons” Woudenberg van vandaag, van morgen en van over een paar jaar. Want de wereld staat niet stil, verre van zelfs, en dat geldt dus ook voor ons dorp.

Heeft u de ambitie, de inzet en het enthousiasme om samen met ons Woudenberg verder te helpen, denk dan eens aan het deelnemen aan de Woudenbergse politiek, denk dan eens aan GemeenteBelangen Woudenberg. Ga eens het gesprek met ons aan. Neem a.u.b. contact met mij op, ik ga dat gesprek graag met u aan. We zijn Samen Woudenberg. Nu, morgen en alle dagen daarna. Ik spreek u bijzonder graag.

Vice-fractievoorzitter

Bart Radstaake

Bart Radstaake

Raadslid

In 1973 ben ik, Bart Radstaake, samen met mij ouders en broers in Woudenberg komen wonen. Geen geboren maar zeker wel getogen Woudenberger.

In het dagelijks leven ben ik als projectleider werkzaam bij een landelijk opererend ingenieursbureau. Als ingenieursbureau helpen wij onze klanten in de Chemie, Food, en Pharma om het beste uit hun producten en mensen te halen.

Het beste uit elkaar halen is waar ik ook als kandidaat raadslid voor GemeenteBelangen Woudenberg kandidaat wil staan. Immers met elkaar krijg je veel meer voor elkaar dan als individu alleen.

Naast mijn werk projectleider en als raadslid van GBW ben ik ook al vanaf mijn komst in Woudenberg lid en vrijwilliger bij Voetbalvereniging Woudenberg. Vele jaren ben ik actief geweest in de jeugdcommissie, als leider en scheidrechter. Momenteel ben ik regelmatig op zaterdag te vinden in de bestuurskamer om de tegenstanders te verwelkomen. En tijdens de gesprekken die ik dan mag hebben hoor ik steeds weer hoe goed wij het in Woudenberg voor elkaar hebben. Mooi dat wij als GemeenteBelangen Woudenberg hier een belangrijke bijdrage aan hebben kunnen leveren.

Naast de inzet voor de voetbalvereniging ben ik actief betrokken geweest bij de Dol Dwaze Kinder Kunst Dagen. Een mooi project waarbij de jeugd van Woudenberg op een eenvoudige wijze met Kunst betrokken kan worden. En mooi ook dat hiervoor een ideale plek in Woudenberg is, het Cultuurhuis. Als GBW zijn wij er voorstander van om ons Cultuurhuis zoveel mogelijk als openbare ontmoetingsplaats voor alle Woudenbergers open te stellen, zowel voor ouderen als jongeren en niet alleen op doordeweekse dagen maar als er behoefte aan is ook zaterdagen en zondagen.

Als vader van twee kinderen zal ik mij ook sterk (blijven) maken dat er voor jongeren en ook ouderen in de toekomst voldoende mogelijkheden blijven om zich in hun eigen dorp te blijven vestigen. Met het tweejaarlijks woningbehoefte onderzoek krijgen wij goed inzicht welke woningen gebouwd moeten worden om aan de vraag van alle Woudenbergers te blijven voldoen.

Mocht ik ook voor de komende periode als raadslid in de gemeenteraad gekozen worden dan wil ik graag de ambities van de Expeditie Duurzaamheid verder voor het voetlicht en waar mogelijk ten uitvoering brengen.
De eerste stappen zijn in het dorp als zichtbaar met de komst van laadpalen voor elektrische auto’s en de invoering van Diftar voor het gescheiden ophalen van huisvuil. De volgende stappen die wij als GBW graag gerealiseerd zie oplaadvoorzieningen voor elektrische fietsen en een meer ecologische invulling van het openbaar groen met meer dan normale aandacht voor biodiversiteit.

Als GBW hebben wij de afgelopen jaren veel weten te bereiken. Dit hebben wij kunnen doen met dank aan jullie steun tijdens de verkiezingen. Ook deze keer hoop ik ook weer op jullie steun zodat we met z’n allen kunnen blijven zeggen. “Woudenberg …dat zijn wij”

Welkom op deze GBW-‘in de gemeente’ pagina. Maak kennis en lees wat ons motiveert. Heb je een vraag, wil je lid worden of je als vrijwilliger inzetten? Neem dan contact met ons op. Niet twijfelen, gewoon doen.

Ronald de Snoo

Ronald de Snoo

Raadslid

Mijn naam is Ronald de Snoo, ik ben 29 jaar oud en woon alweer 23 jaar in Woudenberg. Na Tabaksland en de Parklaan, woon ik tegenwoordig samen met Lian van Zon in de nieuwbouwwijk Het Groene Woud, aan de rand van ons mooie dorp.

Vier jaar geleden heb ik mijn opleiding Communicatie afgerond en Arnhem en ben ik in Utrecht aan de slag gegaan bij Dutch Network Group. Dit snel groeiende online bedrijf zet zich in voor alle ondernemers in Nederland en als Senior Campagnemanager ben ik verantwoordelijk voor een team van projectmanagers dat binnen de labels MKB Servicedesk, ZZP Servicedesk en De Zaak landelijke contentmarketingcampagnes uitrolt, gericht op het midden-kleinbedrijf.

In mijn vrije ben ik leider van het vierde seniorenelftal van de plaatselijke VV en trek ik graag tijd uit voor vrienden en vriendinnen.

De afgelopen periode heb ik mij ook ingezet voor Woudenberg als onderdeel van de Gemeenteraad voor de grootste partij; Gemeentebelangen Woudenberg. We hebben met de overige partijen veel bereikt, maar er staat ons deze periode nog veel te wachten.

Wim Merkens

Wim Merkens

Raadslid

Wim Merkens, geboren en getogen Woudenberger. Vader van twee kinderen die inmiddels zijn uitgevlogen.
Ik ben ondernemer, als eigenaar van een manege en van een financieel adviesbureau.

Evenals in de vorige raadsperiode houd ik me binnen de GBW-fractie onder andere bezig met de jaarlijkse kadernota en meerjarenbegroting, ontwikkeling bedrijventerrein, het Groene Woud, Amalialaan. Allemaal zaken die voor een stevig fundament voor Woudenberg 2030 belangrijk zijn.

Tenslotte mag ik me bezighouden met de toekomst van het Henschotermeer. Dit doen we door bij het Henschotermeer aantrekkelijke voorzieningen voor Woudenbergers mogelijk te maken.

Pim van Buren

Pim van Buren

Raadslid

Ik ben Pim van Buren, ik ben geboren in Amersfoort en woon sinds 1974 in Woudenberg.

Ik ben meerdere jaren bestuurlijk betrokken geweest bij de voetbalvereniging Woudenberg en tennisvereniging ‘t Schilt. Daarnaast ben ik al 20 jaar lid van GemeenteBelangen Woudenberg, waarvan ik de laatste jaren secretaris ben.

Ik zit sinds mei 2014 in de gemeenteraad en ben gekozen tot voorzitter van de raadscommissie. Hierdoor heb ik geen eigen portefeuille.

Erik ter Maaten

Erik ter Maaten

Raadslid

Mijn naam is Erik ter Maaten, 28 jaar en al mijn hele leven wonend in Woudenberg.

In mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam bij het Regionaal Bureau Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN). RBT KAN is verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de regio in binnen- en buitenland. Hier ben ik werkzaam als relatiebeheerder.

Sinds maart 2014 ben ik het jongste raadslid van de gemeente Woudenberg en hierin houd ik me namens GBW onder andere bezig met Sport & Cultuur, Recreatie & Toerisme en de decentralisatie in het sociaal domein.

Onze werkomgeving

We werken veelal vanuit huis, maar de raadsvergaderingen worden gehouden op het mooiste gemeentehuis van de regio. Overleggen van het bestuur en diverse werkgroepen vinden gewoon plaats vanaf de keukentafel bij onze raads- en bestuursleden die allemaal in het mooie Woudenberg wonen.